skip to Main Content
Stor Phisingkampanje Under Oppseiling. Fiskekrok I Kredittkort Over Tastatur.

Stor phishingkampanje under oppseiling

Vårt system for monitorering av e-post-trafikk varslet i syv-tiden i dag om en betydelig økning av blokkerte spam-meldinger. Etter å ha foretatt en manuell kontroll av trafikken ser vi at spam-meldingene hovedsakelig ser ut til å være en del av en større koordinert phishing-kampanje mot norske brukere.

Postrens-serveren i dag tidlig viste en betydelig økning av blokkerte spam-meldinger.
Postrens-serveren i dag tidlig viste en betydelig økning av blokkerte spam-meldinger.

Spam-meldingene er forkledde som jobbtilbud hvor det lenkes videre til avsenders nettside for mer informasjon. Svindlerne forfalsker også bedrifters domenenavn og avsenderadresser i et forsøk på lure mottaker til å tro at meldingen er reell.

Artikkelen som spam-meldingene lenker til. Trykk på bildet for å vise hele artikkelen i PDF-format.
Artikkelen som spam-meldingene lenker til. Trykk på bildet for å vise hele artikkelen i PDF-format.

Dersom mottaker av meldingen klikker på lenken til det som angis å være bedriftens nettside, blir man i stedet sendt til en nettside hvor Olav Thon tilsynelatende ønsker å dele sin rikdom med deg via sitt nye Bitcoin-prosjekt, Bitcoin Era. Etter en grundig introduksjon til prosjektet blir vi bedt om å registrere personalia og overføre 250 € for å etablere en konto.

De fleste vil naturligvis identifisere denne kampanjen som den svindelen det faktisk er, men dessverre er mange nordmenn villige til å risikere mye for en potensiell rask gevinst. Vi ser også at svindlere stadig oftere benytter kjendiser, etablerte merkevarer, profesjonelt design og godt norsk språk for å gjøre folk litt mindre oppmerksomme på at det de leser er skrevet av yrkeskriminelle.

Hvordan unngå at ditt domenenavn blir misbrukt i phishing-kampanjer?

Etablerte sikkerhetsteknologier som SPF/DKIM og DMARC autoriserer og verifiserer avsenderadresser under et domene, og gjør det derfor vanskelig for kriminelle å forfalske din avsenderadresse.

DataService kan bistå med å gjøre det vanskeligere for kriminelle å misbruke ditt domene i denne typen svindler.

Hvordan unngå å bli lurt av falske Bitcoin-kampanjer?

Skal du handle med kryptovaluta bør du i startfasen benytte deg av en av de etablerte kryptobørsene som er underlagt internasjonale lover og kontroll.

Har du allerede betalt svindlerne?

Kontakt din bank eller kortusteder snarest.

Sliter du med mye spam?

Se mer informasjon om DataService sine løsninger.

Back To Top