skip to Main Content
Wifi-dekning Mesh-nettverk

Bedre wifi-dekning i hele boligen med mesh-nettverk

Vi får flere og flere enheter hjemme som skal kobles til det trådløse nettverket (såkalt wifi-nett, wireless fidelity) – PCer, nettbrett, spillkonsoller, TV-er og ikke minst smarttelefoner. Dette krever god wifi-dekning i hele boligen. Har du ikke det, kan du fort få problemer med både å koble til nettverket og med hastigheten på nettverket når du er tilkoblet.

Ulike løsninger som gir bedre wifi-dekning

Det finnes flere løsninger på dette problemet. Vi anbefaler å sette opp et såkalt mesh-nettverk. En annen løsning er å bruke en rekkeviddeforlenger, også kalt extender. Dette er ikke en god løsning fordi du da må koble deg til nettverk med ulike trådløse nettverksnavn når du beveger deg rundt i huset. I tillegg blir hastigheten på nettverket omtrent halvert! Med mesh-nettverk kobler utstyret seg opp mot den beste forbindelsen uten at du merker noe til det – nettverket er det samme, selv om enheten du jobber fra kobler seg til ulike forbindelser i huset.

Hva trenger jeg for å sette opp et mesh-nettverk?

Mesh-produktene består som regel av to eller tre enheter som kommuniserer med hverandre slik at du ikke merker noe når enheten du jobber fra bytter fra en tilkobling til en annen. Du plasserer enhetene slik at vanskelige områder i huset får bedre wifi-dekning. Du kan også utvide nettverket med flere enheter slik at dekningen blir bedre over alt. Enhetene er små og lette å plassere på en usynlig måte i huset, for eksempel inni hyller eller bak gardiner. Det er ingen store bokser med antenner, slik det gjerne har vært tidligere. Du trenger heller ingen ekstra kabler.

Vips har du bedre wifi-dekning i hele boligen din, og kan jobbe via det trådløse nettverket over alt!

Vil du få bedre wifi-dekning i boligen eller på arbeidsplassen din?

Vi hjelper deg gjerne både med innkjøp av enheter og oppsett av dem!

Kilder og videre lesning

Tek.no: Samletest mesh-nettverk

Back To Top